Elmarad két nagy fesztivál, ezért döntöttek így a szervezők

Szeged gasztronómiai életét jelentős csapás érte.

2014-ben a hajós-bajai Koch Borászatot választották az év pincészetének. Boraikat könnyedén be lehet szerezni, szupermarketekben országszerte kaphatóak. Díjazták a Frittmann Borászatot és a Béres Szőlőbirtokot is.
Idén tizenharmadik alkalommal ítélte oda az Év pincészete díjat a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége. A címet 2014-ben Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el szakmai körök jelölése és szavazatai alapján. A második helyezett a Frittmann Borászat, a harmadik pedig a Béres Szőlőbirtok lett, amelyek oklevelet kapnak.
Az Év pincészete címmel olyan bortermelő gazdasági társaságok kollektív teljesítményét díjazzák, amely bel- és külföldön a magyar bor, borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért tartósan és eredményesen tevékenykedik.
Koch Csaba szerint a Hajós-Bajai borvidék tápanyagban gazdag, jó vízgazdálkodású szőlőterületein a legmagasabb Magyarországon a napsütéses órák száma. Fontos, hogy mindezeket a természeti adottságokat kiegészítse a borász szaktudása és alázata: „Alapelvem, hogy nem szeretnék okosabb lenni a természetnél, ezért arra törekszem, hogy a szőlő a lehető legjobban érezze magát a dűlőinkben”.
A 2002-ben alapított díjat tavaly a balatonlellei IKON borászat nyerte, de a korábbi években a díjazottak között volt többek között a Mészáros Borház, a Vylyan Pincészet, a Panonhalmi Apátsági Pincészet, a Disznókő Szőlőbirtok és a Tokaj Oremus is.