Szik Mátyás lett 2014 sommelier-bajnoka

2014. február 25. 13:19

A vasárnapi sommelier-bajnokságon hét versenyző mérte össze tudását: szőlészeti-borászati tudásból, dekantálásból, borlapok hibáinak javításából, pezsgők felszolgálásából vizsgáztak. A Prime Steak and Wine étterem sommelier-je, Szik Mátyás lett a legjobb.

2014. február 25. 13:19

A vasárnapi sommelier-bajnokság reggel a zártkörű középdöntővel kezdődött, ahol a hét versenyző tesztlap kitöltésével szőlészeti és borászati tudásáról adott számot, valamint a sommelier munkájára és az étteremben felszolgált egyéb italokra vonatkozó kérdésekre válaszolt. Mindezek mellett párlatokat és borokat kellett írásban jellemezniük, majd egy bort dekantáltak, és írtak le szóban egy választott idegen nyelven.

Az elméleti és gyakorlati feladatok alapján a legjobb eredményt elérő három versenyző jutott a délutáni nyilvános döntőbe, melynek során éttermi körülmények között, közönség előtt mérték össze tudásukat. A döntősök a pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán és az italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről; borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A verseny végén a versenyzők egy palack bort töltöttek hét pohárba úgy, hogy a palackban csak fél deciliter maradjon.

A Magyarország Sommelier Bajnoka 2014 címet Szik Mátyás (Prime Steak and Wine étterem, Budapest) nyerte el, a második Cseke Gábor (Schloss Hotel Pichlarn, Auszria), míg a harmadik Varga Norbert (Onyx étterem, Budapest) lett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!