„Köztudott, hogy a Duna-Tisza-közi három borvidék kénytelen volt összefogni, és a Duna Borrégiót megalkotni, hiszen az úgynevezett hegyvidéki borászatok általában ferde szemmel néztek az alföldi-síkvidéki borászatra” – véli a politikus. Font Sándor szerint ez az elmúlt években megváltozott, köszönhetően a reduktív borkészítési technológia térnyerésének, mellyel a Duna Borrégió könnyű fehér- és rozéborokat tud készíteni.
A fideszes politikus szerint az alföldi rozék a legjobb tíz közül vannak, a csongrád-bokrosi borvidéken pedig a természeti adottságok, a meglévő kultúra és a szakértelem is adott ahhoz, hogy további sikereket érjenek el az itteni borászok. A mezőgazdasági bizottság elnöke külön örül neki, hogy Frittmann János és Koch Csaba személyében alföldi borászok is ülnek vezetőként az újjáalakult Hegyközségek Nemzeti Tanácsában.