Átadták az Arany Medál-díjakat

2013. december 09. 14:46

A Mészáros Márton által alapított közönségdíjat az év hazai színésze kategóriában Kulka János kapta. Az színésznőjének Tenki Rékát választotta a közönség, az év rendezője Szász János, az év írója Háy János lett, míg az életműdíjat idén Molnár Piroska kapta. A többi kategóriának külföldi nyertese lett.

2013. december 09. 14:46

December 5-én a budapesti Bethlen Téri Színházban adták át az idei Arany Medál-díjakat. A kulturális közönségdíjat Mészáros Márton azzal a céllal hozta létre 2008-ban, hogy a közönség is szavazhasson az interneten keresztül a színház- és filmművészet, valamint az irodalom legkiemelkedőbb alakjaira. A díjjal pénzjutalom nem jár.

A díjakat külföldi művészeknek és alkotóknak is odaítélheti a közönség, ugyanakkor a hazai színész, illetve hazai színésznő kategóriája mellett mostanra hagyománnyá vált, hogy az év írója elismerést, valamint az életműdíjat is magyar művész kapja.

 

A 2013-as Arany Medál-díj nyertesei:

Az év írója: Háy János

Az év hazai színésze: Kulka János

Az év hazai színésznője: Tenki Réka

Az év színésze: Leonardo DiCaprio (A nagy Gatsby)

Az év színésznője: Sandra Bullock (Női szervek)

Az év rendezője: Szász János

Az év szereplőgárdája: Blue Jasmine (Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Louis CK)

A legígéretesebb fiatal tehetség díja: Gemma Arterton

Életműdíj: Molnár Piroska 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!