Jótékonysági koncertet ad Mága a Bazilikában

2013. augusztus 23. 17:28

A hátrányos helyzetű gyermekek taníttatását segítő jótékonysági koncertet ad a Szent István-bazilikában augusztus 26-án este Mága Zoltán meghívott vendégeivel.

2013. augusztus 23. 17:28

Mága Zoltán hegedűművész és fővédnökként Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője várja az adakozni vágyó, jó szándékú embereket a hétfőn 19.30-kor kezdődő koncertre. Az est teljes bevételét a nélkülöző kisiskolások megsegítésére ajánlja fel a művész – közölték pénteken a szervezők az MTI-vel.

A hegedűművész úgy véli, a siker kulcsa az egységben, összefogásban, egymás kölcsönös megsegítésében van. „A tudás ad rangot és értéket, elismerést és becsületet az élethez. A valós integrációhoz, a társadalmi békéhez, az ország gazdasági felemelkedéséhez ez az út vezet, ezért kell közösen hozzásegítenünk a legkiszolgáltatottabb gyermekeket a tanuláshoz, hogy később a megszerzett tudás által szebb jövőt teremthessenek maguknak” – fogalmazott.

A jótékonysági esten Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Pándy Piroska és Mahó Andrea, a Madách Színház művészei, Boncsér Gergely, az Operaház magánénekese és Bordás Barbara, a Budapesti Operettszínház primadonnája is fellép, valamint közreműködik a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Primarius Kamarazenekar. A műsoron Vivaldi, Bach, Massenet, Vecsey, Gounod, Albinoni, Puccini, Erkel, Kodály, Verdi, Webber, Wolf és Csajkovszkij művei szerepelnek. Az est műsorvezetője Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója lesz, a Jászai Mari-díjas színművész verssel is köszönti a közönséget.

A koncertre száz olyan nélkülöző roma és nem roma kisgyermeket is várnak, akiknek először lesz lehetőségük eljutni a Szent István-bazilikába, valamint meghívást kapott ötszáz hivatásos rendvédelmi dolgozó és árvízi önkéntes is. A szervezők így szeretnék megköszönni a gátakon tanúsított helytállásukat.

Mága Zoltán szerint a 100 Templomi koncert sorozat, amely ugyancsak a Bazilikából indult útjára 2009-ben, két év alatt bebizonyította, hogy százezrek képesek az összefogásra, segítségnyújtásra, hiszen több mint 100 millió forint gyűlt össze jótékony célokra az akció során.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvami
2013. augusztus 23. 22:48
Mága ügyes ember: egyszer a Bazilikába, máskor a zsinágógában ad koncertet...Élelmes ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!