Orosz filmfesztivált szervez Nizzában Depardieu

2013. június 07. 11:15

Gérard Depardieu jól érzi magát orosz állampolgárként Oroszországban – a francia filmszínész ezt maga mondta el csütörtökön a dél-franciaországi Nizzában, ahol június 14. és 17. között orosz filmekből szervez fesztivált.

2013. június 07. 11:15

„Szeretnék sok turizmust az (orosz) köztársaságokon belül, először is Mordvinföldön, ahol be vagyok jelentve. (Szaranszkban) a Demokrácia utca 1. szám alatt lakom, a Bolsevizmus körút sarkán és nagyon jól érzem magam” – mondta széles mosollyal az arcán nizzai sajtótájékoztatóján a filmsztár. Hozzátette: „elviszem külföldre a francia kultúrát. Oroszul tanulok, a kultúrájukat már ismerem, mert az orosz irodalom klasszikusaival tanultam meg olvasni”. Depardieu a kezdeményezésére június 14. és 17. között megrendezendő orosz filmfesztivál miatt látogatott el Nizzába. A mustrán szereplő alkotások a orosz központi filmarchívumból, a Gosfilmofondból érkeznek a francia Riviérára.

 
„Már 15 éve évente kevesebb mint öt hónapot élek Franciaországban. És itt fizetem az adómat, de ez most nem lényeg. Mindig is utaztam, világpolgár vagyok, hűséges ahhoz, amit apámtól tanultam. Nem az adó elöl menekültem el, ha amiatt mentem volna el, már előbb megtettem volna” – hangsúlyozta Depardieu. A 64 éves színész január elején kapott orosz állampolgárságot Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, miután a tehetősek személyi vagyonadója emelésének terve miatt nyilvános szópárbajba keveredett Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnökkel, aki „szánalmasnak” nevezte, hogy Depardieu adóügyi okok miatt Belgiumba akar áttelepülni. A sztár korábban ugyanis házat vásárolt a Franciaországgal szomszédos országban, és eladásra kínálta párizsi lakását.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!