Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat

2013. május 15. 12:26

Pannonhalmi kiállítás, tiszaföldvári múzeum és Aquincum megújult régészeti parkja vehette át idén a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület díjait.

2013. május 15. 12:26

a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által alapított „Az év múzeuma” és „Az év kiállítása” díjakat a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében adták át szombaton. A Pulszky Társaság immár másfél évtizede adja át évente az év múzeumának járó díjat, amihez pár éve az év kiállítása díj is csatlakozott. 

A nívós múzeumi pályázók közül végül a Budapesti Történeti Múzeum Aquincumi Múzeuma és a Tiszazugi Földrajzi Múzeum kapta meg „Az év múzeuma 2012” elismerést. Aquincum a jól megtervezett és sikeresen kivitelezett pályázatokon alapuló szakmai és múzeumpedagógiai alapú vonzerőfejlesztés, a programkínálat gazdagítása elismeréseként kapta a díjat. A tiszaföldvári múzeumot az utóbbi években a muzeológiai tevékenység minden területére kiterjedő, sikeres pályázatokra építve elért jelentős fejlesztések miatt jutalmazták.

„Az év kiállítása” díjjal az intézmények kiállításait jutalmazza a Pulszky Társaság, egyszerre értékelve a tudományos felkészültséget, a technológiai kreativitást és a közönséggel való kapcsolatteremtő képességet. A Paksi Atomerőmű Zrt. egymillió forintos pénzjutalommal támogatta a nyertest. A győztes a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság a Van egy kert – Útikalauz monostori kertekhez című időszaki kiállítása lett. A zsűri értékelése szerint a pannonhalmi kiállítás a tematikát tekintve is egyedi és hiánypótló volt. A szerzetesi kertek és a magyar kertkultúra történetét is bemutató installációk, műalkotások, makettek, a kiállítást övező programok jól kapcsolódtak a megújuló pannonhalmi apátság világához.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!