Átadták a Mediawave díjait

2013. május 06. 09:33

A legjobb magyar film díját Szabó Szonja kapta Turiszt című alkotásáért, Vácz Péter Nyuszi és Őz című filmjét Tolerancia különdíjjal tüntették ki.

2013. május 06. 09:33

Angol, cseh, francia, német, orosz és román filmeseket díjaztak szombat este a huszonharmadik Mediawave fesztivál zárónapján. A legjobb magyar film díját Szabó Szonja kapta Turiszt című alkotásáért, Vácz Péter Nyuszi és Őz című filmjét Tolerancia különdíjjal tüntették ki – közölték a szervezők. A játékfilmek közül Veit Helmer Baikonur című filmje nyerte az első helyet, a legjobb zenei film díját Desirée von Trotha kapta, Woodstock Timbuktuban – Az ellenállás művészete című alkotásáért. A rendező különdíját Tudor Giurgiunak ítélték a Csigák és emberekért. A kisjátékfilmek között Dekel Nitzan Pálya című műve győzött, a legjobb művészeti alkotás különdíját Timofey Zhalnin kapta az F5-ért.

 
A legjobb kísérleti filmnek Ashley Michael Briggs rendezése, a Nem jön az ihlet bizonyult, dokumentumfilm kategóriában David Wondráček Szerelem a sírban című alkotása nyert, a legjobb animációs film díját Sandra Desmarieres vehette át Bao című munkájáért. A fesztiválon átadták a Párhuzamos Kultúráért Díjakat, mellyel azokat a magyar, vagy Magyarországon fellépő, művészeket és alkotókat ismerik el, akik szellemisége nem akar megfelelni az aktuális vagy divatos kulturális irányzatoknak. Az idei év díjazottjai, Balog Attila (író, költő), Bata Rita (táncos, koreográfus), Lakatos Mónika (énekes), Leena Conquest (énekes), Petrás Mária (énekes, keramikus), Rutkai Bori (énekes, képzőművész) és Villányi László (költő, szerkesztő).
Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik