Nem akar Világsátort Miskolcra a Jobbik

2013. január 11. 17:54

A párt helyi népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy ne a borsodi megyeszékhelyen épüljön meg az általuk roma kulturális központnak is nevezett Világsátor.

2013. január 11. 17:54

Helyi népszavazást kezdeményez a Jobbik Miskolcon, a párt azt szeretné elérni, hogy ne a borsodi megyeszékhelyen épüljön meg zömmel uniós pénzből az 1,7 milliárd forintba kerülő úgynevezett Világsátor, amely lényegében egy „roma kulturális központot” feltételez – mondta Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján, pénteken. A politikus úgy fogalmazott: a Jobbik nemet mond a cigányközpontra, s erre kérik a miskolciakat is. 

Egyed Zsolt azt mondta: a „romaközpont nem lenne más, mint egy új, európai méretű cigány szórakozónegyed, melynek hozadékaként a cigánybűnözés nő, az ingatlanárak pedig csökkennek majd a városban”. Hozzátette: felháborító, hogy a miskolci városvezetés a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül, szinte titokban döntött arról, hogy romaközpontot épít a város egyik legszebb helyére, Tapolca kapujába. „Miskolcnak nincs szüksége arra, hogy koncentráltan még több ezer cigány jelen legyen a városban”, a központnak köszönhetően „lakhatatlanná fog válni” Miskolc - szögezte le Egyed Zsolt.

Az aláírásgyűjtés célja egy helyi népszavazás kiírása – tette hozzá Jakab Péter, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, megjegyezve: 30 nap alatt 35 ezer aláírás összegyűjtését kezdeményezik. A miskolciaktól arra várnak választ, és ez szerepel a kérdőíven: „Egyetért-e ön azzal, hogy Miskolc város ne vegyen részt a Világsátor projektben, és az e tárgyban hozott határozatot a közgyűlés visszavonja?

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. január 11. 23:23
csőcselék vagytok
Gyurcsány Viktor
2013. január 11. 20:44
Egy kulturális központnak, ahol a Száztagú stb. fog fellépni, mi a fasz köze van a bűnözéshez? Mert benne van a nevében, hogy cigány? Még szerencse, hogy nem rasszisták...
egykettő
2013. január 11. 20:08
Már nem kérdezem meg mi értelme ennek az egésznek, mert a tegnapi jobbikos cikknél sem jött értékelhető magyarázat. Az a helyzet, hogy egy értelmes embernek nehéz elmagyarázni mi a probléma egy kimondottan magas kultúrát, külföldi látogatókat vonzó projekttel. De a kommentekből itélve nem ők képezik a célközönséget. Olyan elvakult gyűlölet ez már, ami azt sem veszi észre, hogy saját magának is kárt okoz.
thymian
2013. január 11. 19:26
"Mint mondta, a Jobbik fontosnak tartja, hogy a polgárok ne csak a választások alkalmával mondhassanak véleményt, hanem megtehessék ezt akkor is, amikor az életüket alapvetően meghatározó kérdésekről van szó. Ezért - tette hozzá - a Jobbik felvállalja, hogy összegyűjti a törvény által előírt 30 nap alatt a város által elvárt 35 ezer aláírást. Ehhez várják minden miskolci lokálpatrióta támogatását párthovatartozástól függetlenül. „A Fidesz rendet és munkahelyeket ígért Miskolcnak, ehelyett ma börtön és nemzetközi cigányközpont épül a városban” - ezt már Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő mondta. Kiemelte, 2010 óta 3500 ember tűnt el nyomtalanul Miskolcról, ami jelzi, a Fidesz politikája megbukott a miskolciak körében. A politikus kifogásolta, hogy amíg a szakképzett munkaerőt a kormány lakhatási támogatással csábítja Miskolcról Győrbe vagy Sopronba, addig a beilleszkedni képteleneknek telepfejlesztésekkel, ösztöndíj programokkal, és 1700 milliós nemzetközi cigányközponttal teszik vonzóvá a borsodi megyeszékhelyet. Jakab úgy véli, Miskolcon kormányzati és Európai Uniós támogatással burkolt lakosságcsere zajlik, melynek során az építő lakosokat rombolók váltják fel. „Ha sikerül helyi népszavazáson megakadályozni az európai cigányközpont felépítését, megtettük az első lépést, hogy Miskolcot visszafoglaljuk az építők számára” - fogalmazott a képviselő hozzátéve, szombat délelőtt több tucatnyi aktivistájuk fogja ellepni Miskolc belvárosát, hogy felhívják a figyelmet a népszavazás fontosságára." barikad.hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!