Jogerősen nem világhírű Markó Iván

2012. december 15. 15:00

A koreográfus azért perelte a Revizor kritikai portált, mert egy ott megjelenő írásban azt állították róla, hogy nem világhírű. A bíróság szerint ez az állítás véleménynek minősül - írja a szinhaz.hu.

2012. december 15. 15:00

Markó Iván 2011 novemberében indított pert a Revizor kritikai portál ellen, amiért egy ott megjelent írás szerint a koreográfus nem világhírű. Idén novemberben első fokon veszített, ezért fellebbezett. Másodfokon újra tárgyalták az ügyet, de a Fővárosi Ítélőtábla szerint a sérelmezett szövegrész csak vélemény, így helybenhagyta az első fokú ítéletet - írja a szinhaz.hu.

A per első tárgyalási napján Markó a Világhíres Magyarok című könyvet is bemutatta bizonyítékként, amelyben ő maga is szerepel. Szerinte már a könyv ténye is elég ahhoz, hogy kiderüljön, hazudik-e a Revizor portál.

A portálon megjelent Trafó: Ez itt a vég? Nyílt levél Bozsik Yvette-hez című írásban Králl Csaba egyébként úgy fogalmazott, Markó Iván „úgy világhírű koreográfus (lásd Szőcs Géza felszólalását), ahogy én világhírű zsurnaliszta”.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2012. december 15. 21:09
..és egy ilyen jelenetet csak a Monty Python-éktól tudok elképzelni: Csücsül a világhírű koreográfus a fotelben, kezében a kritikával, olvassa, aztán rohamot kap, mert a kritikus azt írta, hogy ő nem is világhírű...elvörösödve nyól a telefonért és hívja az ügyvédjét, hogy "Kiperelek mindenkit a vagyonából!" A magyar adófizetőknek mindenre van pénzük, mert ha van bíróság, amely ráér ilyen primitív faszságokal foglalkozni..! A Markó egója prima donna-i, bár nem tud énekelni (nem lehet prima ballerinai, ugye az kirekesztó lenne..). Habár, azok akik énekeseknek hiszik magukat..ugye..A T. Hozzászólók közül valaki tudja, mi a neve a pl. az Opéra de Paris világhírű főkoreográfusának?
Next adósság
2012. december 15. 19:21
Markó Iván nem világhírű. Világhírű Gyurcsány Ferenc, akit Afrikában is ismernek. A neten olvastam hogy valaki egy távoli afrikai országban probálta egy repülőtéren egy gép inndulását megtudni és a benszülött információs iroda alkalmazottja megkérdezte melyik ország állampolgára mondta neki, hogy Hungary. Alkalmazott : Á Gyurcsány Pinokkió. És a kezével mutatta, hogy nől a Gyurcsány elvtárs orra. Na ez az igazi világhír. Hümm!
balint60
2012. december 15. 15:48
Véleményem szerint a "világhírű" minősítés sem magán a művészem, sem egyetlen kritikusán sem múlik; a művész ne nevezze önmagát világhírűnek, egy kritikus meg ne legyen olyan pitiáner, hogy egy ilyen öntömjénező kijelentést vitasson.
tunde04
2012. december 15. 15:40
én csak azt nem értem, h mire gondolt ez a fazon, ha a bíróság kimondja, h világhírű, akkor már mindenki tudni is fogja a világon, h ki is az a Markó Iván? csak nehogy úgy járjon, h emiatt a hülye pereskedése miatt válik híressé! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!