Elkészült az első roma aroma névre keresztelt cigányfagylalt (VIDEÓ)
A roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak nagyon ízlett.
Két újságíró elhatározta, hogy megismeri a magyar borvidékeket és a magyar borokat, tapasztalataikat pedig hétről hétre megírják. Nem analitikát keresnek, hanem sztorikat és jó bort. A szlovák tokajik apropóján a nevük külön találó: Két Puttonyos.
„Magyarországon valószínűleg sokan nőttünk fel úgy, hogy szüleink sem értettek különösebben az italokhoz, hogy minden karácsonykor kísértett a háromputtonyos tokaji, és hogy éveken át ajándékoztuk körbe a baráti társaságban ugyanazt az egy, drágának tűnő palackot” - áll a Két Puttonyos bevezető részében. Hát, ennek most vége.
A Player.hu-n futó Két Puttonyosban az olvasó Bánlaki D. Stellával és Petrány Mátéval együtt válhat tudatos borfogyasztóvá. „Nyíltan vállalva a műveletlen alkoholimádók szerepét vágunk neki Magyarország tizenhat legismertebb borvidékének” - írják. A két hete indult sorozat alapkoncepciója egyszerű: szórakoztatóan, hasznos információkkal teli cikkeket írni olyan embereknek, akik eddig nagy gondban voltak, ha bort kellett venniük valahol, de a lehető legjobbat szeretnék kihozni a pénzükből.
A Két Puttonyos szerzői nem analitikai megközelítésből nyúlnak a borhoz, nem a sav-alkohol-maradékcukor egyensúlyt keresik, és az aromakorongot is jó mélyre elsüllyesztik a zsebükben. Isznak majd nagyüzemi borászatoktól és kis pincéktől is – fajtáról fajtára, borvidékről borvidékre szeretnének reprezentatív képet adni arról, mi ma a magyar bor, ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről.
A sorozat első részében a szerzők eddigi boros élményeiről esik szó, a másodikban pedig beavatják őket a kóstolás és a bor körüli szertartások világába. A következő részek pedig már terepen, vagyis a szőlőben és a pincében játszódnak.