Reykjavík: Christoph Waltz játssza Gorbacsovot, Michael Douglas Reagant

2012. október 16. 10:26

A Becstelen Brigantyk Oscar-díjas osztrák sztárja, Christoph Waltz kapta Gorbacsov volt szovjet vezető szerepét Mike Newell brit rendező készülő filmjében. A Reykjavíkban Michael Douglas alakítja majd Ronald Reagan amerikai elnököt.

2012. október 16. 10:26

A Reykjavík című dráma annak a Mihail Gorbacsov és Ronald Reagan közötti híres 1986-os izlandi találkozó körülményeit idézi fel, amely a hidegháború végét jelentette – ismertette a The Hollywood Reporter.

Az már korábban ismertté vált, hogy az egykori amerikai elnököt, Reagant a kétszeres Oscar-díjas Michael Douglas alakítja a Kevin Hood forgatókönyvén alapuló filmben, amelynek forgatását 2013 márciusában kezdik. A felvételek Reykjavíkban és a Babelsberg Stúdióban zajlanak majd Potsdamban.

„Ez olyan pillanat volt a történelemben, amikor az alapvetően ellentétes nézeteket valló két vezető a világ jövőjét tartotta a kezében” – emelte ki Stewart Mackinnon, a film egyik produkciós cégének, a brit Headline Picturesnek az elnöke.

A produkcióban ugyancsak közreműködik Ridley Scott filmes vállalkozásán, a Scott Freen keresztül. A brit filmes megjegyezte: „nemcsak a sztori és a hihetetlen szereposztás” ragadta magával, hanem az is, hogy „olyan témát feszeget, amely mindannyiunk életét érinti – a nukleáris fegyverek befagyasztását és leszerelését”.

Newell szerint Gorbacsov és Reagan „a maguk korának legjelentősebb politikusai és személyiségei voltak”. A Harry Potter és a tűz serlege, valamint a Négy esküvő és egy temetés BAFTA-díjas rendezője elmondta: nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy filmjének főszerepeit két olyan nagyszerű színész alakítja, mint Waltz és Douglas.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. október 16. 13:27
Ki játssza a cumis Lewinskyt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!