Operaművészek tiltakoznak Ókovács döntése ellen

2012. július 27. 10:32

Kiállt a Magyar Operaénekesek Egyesülete Tokody Ilona mellett, miután Ókovács Szilveszter kormánybiztos megtiltotta, hogy az operaénekessel Rockenbauer Zoltán volt kulturális miniszter stábja az Operaház épületében készítsen interjút – értesült a Blikk.

2012. július 27. 10:32

Vérlázító, hogy Ókovács egy Tokodyt és egy Rockenbauer Zoltánt visszautasított. Ez a kultúra ellen való lépés – vélte Rácz István, a Magyar Operaénekesek Egyesületének elnöke.

Maros Gábor szerint az eset hallatlan. „Nálam jobboldali ember kevés létezik, de azért álljon már meg a fáklyásmenet! Most már valakinek lépnie kell. Ne azt sugalljuk már a világ felé, hogy ebben az országban mindent lehet!” – mondta a művész a lapnak.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2012. július 27. 18:21
Ókovács olyan igazgató / kormánybiztos /, mint amilyen operaénekes. Érdemes meghallgatni, ha esetleg lenne még aki eddig nem tette meg. Elmehet a picsába, szégyent hoz Magyarországra.
Viktus
2012. július 27. 18:10
A kormány pénteki határozata szerint Budai Gyulát augusztus 31-i hatállyal mentették fel az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztosi megbízatás alól. Ugyanerre a sorsra jutott Ókovács Szilveszter, aki a Magyar Állami Operaházat vezette kormánybiztosként, valamint Baán László, a tervezett múzeumi negyedért felelős kormánybiztos is. Mindhármuk felmentését Orbán Viktor miniszterelnök írta alá - derül ki a Magyar Közlönyből (pdf).
bogo
2012. július 27. 14:19
A munkahely nem szolgálhat magánérdeket! Tehát, ha az Operának érdeke lett volna a riport - megengedte volna! Tudtommal minden munkahely ilyen!
istvami
2012. július 27. 11:45
Annyi botrány fűződik az Operaházhoz...Végre van egy fiatal vezetője Ókovács személyében és talán rendet akar teremteni... Hány éves Tokody Ilona? Nagyszerű énekesnő volt, de talán itt az idő hogy a fiatal tehetségek is szóhoz jussanak, nem? Nézzék csak meg kik szerepelnek a Metróban vagy a La Scala-ban - csupa fénykorát élő énekesek. (Igaz van egy kivétek - Domingó, de ő az igazgató...). Gondolom az operaművészek mindig mindenfajta elbocsátás ellen fognak tiltakozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!