Olcsóbb fesztiváljegyekről dönthet a kormány

2012. május 24. 21:11

A parlament gazdasági bizottsága azt javasolja, hogy kedvezőbb, 18 százalékos áfakulcs alá sorolják a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok belépőjegyeit.

2012. május 24. 21:11

A parlament gazdasági bizottsága azt javasolja, hogy kedvezőbb, 18 százalékos áfakulcs alá sorolják a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok belépőjegyeit. A parlamentnek csütörtökön, az adózást érintő törvénymódosításokhoz benyújtott indítvány szerint a fesztiválok nemzetközi versenyképességének biztosítása érdekében indokolt a kedvezményes áfakulcs alá sorolás.

A módosítás a kihirdetését követő 31. napon léphet hatályba, és a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendeletben meghatározott alkalmi szabadtéri rendezvényekre lenne érvényes. Vagyis azokra, amelyeket legfeljebb tíz egymást követő napon tartanak meg, és a résztvevők száma várhatóan legalább egyszer meghaladja az ezret.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!