Összefogtak a pincefalvak

2012. február 11. 13:37

A pincefalvak többnyire kis falvak mellett, eldugva találhatók, többnyire présházakból és pincékből állnak. Most Györköny, Monor, Páty és Ócsa úgy döntöttek, összefognak és létrehoznak egy pincefalvakat óvó és népszerűsítő szövetséget.

2012. február 11. 13:37

Mivel egy-egy pincefalu nem nagyon tud érvényesülni a versenyben, ezért Györköny, Monor, Páty és Ócsa vezetésével létrehozták a Magyarországi Pincefalvak Vidékfejlesztési Szövetségét. Céljuk a sok-sok értékkel bíró, de borkulturális szempontból talán nem eléggé elismert falvak, városok népszerűsítése. 

„Egyre több honlap jelenik meg, amelyeken komplex bortúrákat ajánlanak a kalandoroknak. Még mindig vannak azonban olyan helyek, amelyek egyáltalán nem ismertek a nagyérdemű előtt. Sok olyan település létezik, amelyek műemlékei között kevésbé ismert pincesorok, présházak is szerepelnek” - írják a pincefalvak összefogásáról szóló honlapon

A legtöbb pincefalu mára kiüresedett, házaik elértéktelenedtek, romosak, páran alacsony komfortú lakásként használják őket. Az újonnan alakult összefogás célja, hogy megállítsa ezt a folyamatot, és rámutasson: ezek a falvak egykor a közösségi élet színtereit voltak, és lehetnének a jövőben is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!