Szobrot kap Steve Jobs Magyarországon

2011. december 08. 13:03

Magyarországon, a Graphisoft szoftvergyártó cég épülete előtt állítják fel az első életnagyságú Steve Jobs-szobort.

2011. december 08. 13:03

Tóth Ernő szobrászművész elkészítette a közelmúltban elhunyt Steve Jobs életnagyságúnál is nagyobb szobrát. A bronz alkotást már a jövőhéten felállítják a Graphisoft parkban, a szoftvergyártó cég épülete előtt, de a tényleges avatásra várhatóan december 21-én kerül sor. A mű közel két hónap alatt készült el, már csak az utolsó simításokat végzik rajta.

A naturális stílusban készülő alkotás jellegzetes, emblematikus pózban ábrázolja az Apple egykori vezetőjét, dinamikus, előadói, előrelépő mozdulatban, amellyel a gép és az ember közötti kapcsolatot hivatott kifejezni. Nem csak a  mozdulat - különösen a kéztartása - lesz jellegzetes, de az öltözéke is: garbóban, sállal és tornacipőben ábrázoltam Steve Jobs-t” – mesélte a szoborról az alkotó.

A Graphisoft az informatika korának legnagyobb hőseként tekint Steve Jobs-ra, aki a magyar szoftvergyártó vállalat nemzetközi sikeréhez is nagy mértékben hozzájárult. Az Apple volt ugyanis az a cég, amely 1984-ben felkarolta a Graphisoftot. Anyagi támogatást és számítógépeket adtak akkor, amikor a Graphisoft anyagi lehetőségei rendkívül szűkösek voltak és Magyarországon ezekhez a legmodernebb számítógépekhez nem lehetett hozzáférni.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2011. december 11. 19:07
Amúgy Jobs szerintem nem csinált korszakalkotót, csak egyszerű sznobtápot. I'm a PC :)
Giulio
2011. december 11. 18:19
Mi a f@sznak van erre szükségünk?
Belfast
2011. december 08. 19:43
Mi a francnak kell ennek a fickónak szobrot emelni Magyarországon? Megáll az eszem. Hány olyan kiemelkedő személyiség élt akinek nincs (és lehet soha nem is lesz) szobra, pedig jobban megérdemelné, mint az átlag magyar számára ismeretlen Steve Jobs.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!