Nietzschével védekezik Kanye West

2011. november 25. 11:34

A rapper tagadja a plágium vádját Stronger című dala kapcsán. Kanye West azt állítja, nem az őt perelő Vincent Peterstől lopta a szám szövegét, hanem Nietzschét idézte.

2011. november 25. 11:34

Vincent Peters tavaly vádolta meg Kanye West-et azzal, hogy Grammy-díjas, Stronger című száma túlzottan hasonlít az övére. A megegyező címen túl mindkettőben elhangzik az „ami nem öl meg, az megerősít” sor, mindkettőben a „longer” és a „wronger” szavak rímelnek a „stronger”-re, és mindkettőnek a szövege utal Kate Mossra. Peters úgy véli, hogy a híres rappernek a menedzsere, John Monopoly mutatta meg az „eredeti” szerzeményt, akinek ő maga küldte el a felvételt.

Első fokon meggyőző bizonyítékok hiányában a vádakat elvetették, Peters viszont egy felsőbb bírósághoz fordult. Kanye West ügyvédjei szerint Nietzschétől idéz, ugyanúgy, mint a felperes.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hontalan
2011. november 27. 22:13
Remek ez a védekezés a szines fantáziával "megáldott" alperes csapatának, de gondolom itt Jack Nietzschét, a kitűnő filmzeneszerzőt idézték.
Panzergeneral
2011. november 27. 11:19
Jézus Mária! Nietzsche és a niggerrap??? Az übermensch és az untermensch? Na ne, ez még viccnek is rossz - csak az rosszabb, hogy a filozófus örökösei nem perelnek kegyelettsértés miatt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!