Megbánta A keresztapa 2-t Coppola

2011. november 23. 12:47

Francis Ford Coppola utólag már bánja, hogy második és harmadik részt is készített A keresztapa című legendás filmjéből. „Csak egy filmnek kellett volna készülnie, már a második rész is hiba volt” – fogalmaz az amerikai rendező

2011. november 23. 12:47

Francis Ford Coppola megbánta, hogy folytatásokat készített A keresztapa című kultfilmjéhez – írja az Index, az NME alapján. A rendező kijelentése azért meglepő, mert a trilógia második része óriási sikert aratott, ráadásul rendezői Oscart hozott Coppolának.

A Corleone családról készített maffiatörténet első két filmjét gyakran emlegetik minden idők legjobb alkotásai között, csak az 1990-es harmadik epizódot húzták le a kritikák.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacPhisto
2011. november 25. 01:15
Jó a III. is. Michael a lépcsőn és utána a halála az mindent visz.
Atisz
2011. november 24. 13:27
Jó, ezt a hülyeséget kb. minden második évben elnyomja, miközben sokak szerint a 2. és 3. rész még jobban sikerültek, mint az első. Tök mindegy, hogy anyagi indokok miatt "kényszerítették" őt a folytatások elkészítésére, ha az eredményen ez baromira nem látszik.
Transzila
2011. november 24. 10:24
Az első 2 rész kortalan, míg a 3. a 90-es évek aktuális trendjeit követi képi világban, illetve dramaturgiailag elhibázott, Andy Garcia hogy a francba lesz "két nap" alatt maffiafőnök??? Szóval részemről is csak a 3. elhibázott, az viszont nagyon!
Zokni
2011. november 24. 07:25
A múlt távolából egyformának tűnnek: gyilkolásszák egymást, leleményes módon. AZ a jellemző az amerikai közízlésre, hogy "kultuszfilmmé" válhat egy olyan alkotás, melyet nem díjakban, nem szinészi alakításban, még csak nem is időtartamban "mérnek", hanem literben. Egyébként, ha volt is szerzői szándék, alkotói üzenet, az nyilván az első részben már kifejezést kapott, a többi, ez esetben is csak egy sorszámot. A rendező erre utalhatott. Akinek egyébként egy másik filmjéért fenntartás nélkül rajongok: a Magánbeszélgetésért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!