Már nem titkos Nixon vallomása

2011. november 11. 08:52

36 év után nyilvánosságra hozták a Richard Nixon lemondásához vezető Watergate-ügy kihallgatási anyagát - írja az Index. Az egykori amerikai elnök a hiányzó részekről azt mondta, „elszállt az agya”.

2011. november 11. 08:52

A Watergate-ügyről több könyvet is szerző Stanley Kutler történész, és más szakértők kérésének megfelelően nyilvánosságra hozzák Richard Nixon volt amerikai elnök az ügyre vonatkozó titkos vallomását - írja az Index. Nixont tíz hónappal lemondása után, 1975. júniusában hallgatták ki, majd azt követően augusztus 9-én kényszerült lemondásra.

Az egykori elnököt a kabinetfőnökével folytatott, az ügy szempontjából kulcsfontosságú fehér házi találkozóról is kérdezték, amelynek 18 és fél perce hiányzik a beszélgetésről készült szalagról. Erről Nixon azt állította, hogy baleset történt, és „elszállt az agya”, amikor tudomást szerzett róla. Az elnök ezen kívül nem árult el részleteket.

A történészek a felvételek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban úgy nyilatkoztak: az anyagok elérhetőségének ténye nagyobb jelentőségű, mint azok tartalma.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
4ttil4
2011. november 13. 18:27
"Nixont tíz hónappal lemondása után, 1975. júniusában hallgatták ki, majd azt követően augusztus 9-én kényszerült lemondásra." hogy lehet ilyen logikátlan mondatot publikálni?! ezeknek az indexeseknek sosem ment túl jól a fogalmazás, talán héberül.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!