Magris lesz a könyvfesztivál díszvendége

2011. november 29. 14:02

Az irodalmi Nobel–díjra is esélyesnek tartott Claudio Magris olasz író lesz a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége – közölték a szervezők.

2011. november 29. 14:02

A számos nemzetközi díjjal jutalmazott, az irodalmi Nobeldíjra is esélyesnek tartott Claudio Magris olasz író lesz a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budapest Nagydíjának győztese. Az április 19. és 22. között rendezendő könyves seregszemle díszvendégei Dánia, Svédország, Norvégia és Finnország lesznek, de meghívót kapott Izland is. A fesztiválon amelynek ismét a Millenáris ad otthont a díszvendég országok közös standon mutatják be kortárs könyvkiadásuk legjavát.

Zentai Péter László, a fesztivált szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója elmondta: szeretnék, ha a Magyarországra érkező írókat friss, magyar nyelven megjelent köteteik várnák. A díszvendég íróról közölte: Claudio Magrisnak számos könyve jelent már meg magyarul, ezek közül a leghíresebb a Duna című regénye, amely a nemzetközi hírnevet is meghozta számára. Az Európa Könyvkiadónál jelent meg az Egy másik tenger, a Vaktában című regénye, illetve a Kisvilágok című esszéregénye is – előbbit személyesen mutatta be Budapesten. Zentai Péter László megjegyezte: a könyvfesztiválra teljes terjedelmében megjelenik A Habsburgmítosz az osztrák irodalomban című műve is, amely eddig csak részleteiben volt olvasható magyar nyelven.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!