Közmunka: műemlékeket tettek rendbe

2011. november 11. 14:10

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn egy szeptemberben indult mintaprogram részeként 15 ember hozta rendbe a Felsővár környékét.

2011. november 11. 14:10

Tizenöt ember hozta rendbe az úgynevezett Felsővár környékét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőn. Szaniszló János polgármester kifejtette: a program a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, a megyei munkaügyi központ, illetve a térségben lévő önkormányzatok finanszírozásával valósult meg.

Szendrőn tizenöten a Felsővárnál, Martonyiban és Kurityánban egy-egy kolostorromnál 10-10 ember vett részt a programban, emellett a regéci vár romjánál is dolgoztak a foglalkoztatottak. A polgármester elmondása szerint mintaprogram jól szerepelt, bár „csak” bérjellegű támogatást kaptak, dologi kiadásra idén nem volt lehetőség. A tervek szerint ez változhat a jövőben.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szerint a műemlékek állagának megóvása, feltárásuk, kisebb mértékű helyreállításuk nem képzelhető el a helyi közösségek aktív részvétele nélkül. E tevékenységben nyújthat hasznos segítséget a közfoglalkoztatás, amely megfelelő szervezés és kiegészítő anyagi források bevonása esetén olyan munkálatok lebonyolítását teszi lehetővé, amelyek egyébként forrás hiányában nem valósulhatnának meg.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Schönherz Zoli
2011. november 14. 10:57
A képen a regéci vár látható.
vero1_
2011. november 13. 22:31
ez melyik vár? szendrőn csak gy domb van néhány apró falmaradvánnyal.
OrangeOrder
2011. november 13. 14:17
Felháborító, hogy így megalázzák szegény embereket, felesleges munkára fogják be őket, ahelyett, hogy segélyeket osztottak volna, ahogy az mindenkit alanyi jogon megillet! :D
Nagytestver
2011. november 12. 17:52
A joisten áldja meg a mindenható kormányt és elődjét is, a kedves kommunistákat. Ezeket a várakat régen nagyrészt közmunkával építették, manapság szépítik, éljen párt, a kormány, hujjahó, mily jó lesz, ha mindannyian közmunkások leszünk, kellő jártasággal a felújításban egyszer várakat építünk a kedves elvtársaknak. Fasza perspektívák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!