Hiller: Több József Attilát, kevesebb Dörner-Csurkát!

2011. november 15. 13:20

A szocialista politikus szerint annyira méltatlan, ahogy kormánypárti politikusok beszélnek a József Attila-szoborról, hogy az már nevetséges.

2011. november 15. 13:20

Az MSZP szerint annyira méltatlan, hogy már nevetséges, ahogy az Országház melletti József Attila-szoborról beszélnek a kormány képviselői. Méltatlan, hogy a szobor áthelyezése egyáltalán szóba került, pedig az egész cécó csak arra jó, hogy valami ideológiát találjanak arra, hogy Károlyi szobrát eltegyék a Kossuth térről - áll Hiller István közleményében.

A szocialista politikus szerint a Kossuth tér 1944-es állapotának helyreállítása azért került elő, mert így akarják „sunyi hivatkozással” eltávolítani Károlyi emlékét. Legfeljebb nem gondoltak arra, hogy „a tér túloldalán a miniszterelnök ablaka alatt üldögél Attila” - jegyzi meg, hozzátéve: „most, hogy rájöttek, s látják, hogy párthovatartozástól függetlenül minden normális ember értetlenkedik, s egyre hangosabban tiltakozik, magyarázzák a bizonyítványukat és összevissza nyilatkoznak”.

Hiller szerint pedig a képlet világos - akár veszekednek erről egymással, akár nem -, hiszen ezt látja az egész ország: kevesebb József Attila, több Dörner-Csurka. „Ez az, ami miatt a politizálók és a politika iránt nem érdeklődők is felemelik a hangjukat, hogy nem József Attilából elég, hanem ebből elég! Több József Attilát, kevesebb Dörner-Csurkát!” - írja a politikus.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. november 16. 11:47
ÉS NULLA HILLER ISTVÁNT !!!!!
Vizigót
2011. november 15. 23:00
"A szocialista politikus szerint annyira méltatlan, ahogy kormánypárti politikusok beszélnek a József Attila-szoborról, hogy az már nevetséges" Ja mert Ő csak a tiétek ugye Hiller? És ezt hogy bazdmeg? Aszondod, einstand és József Attiláról már csak kizárólag ti beszélhettek. Meg ahogy azt te elképzeled. Na menj szépen, és harapd ki a pókot azzal az erre tökéletesen alkalmas fogazatoddal a sarokból. "Több József Attilát" És kevesebb Maszopot. Asszem ez folyamatban van. Egyébként Hiller, ha kicsit gondolkoznál te is tudhatnád apafej, József Attila szobra a jelen helyén kiesik az emberek teréből, többnyire akkor lehet csak észrevenni, ha a 2-es villamoson a megfelelő oldalon állsz és éppen arra nézel a kanyarban, szóval senki normálisnak nincs semmi baja a szoborral, legfeljebb arról van szó, hogy nagy költőnk szobra egy olyan helyre kerül, ahol jobban szem előtt lesz. De azért ti csak ideologizáljatok tovább amit szeretnétek. Mihály grófot ellenben vigyék ki a Szoborparkba azok közé a szarháziak közé, akiknek ő ebben az országban az ostobaságával szállást csinált. Ott majd Hiller, lehet vele is nosztalgiázni, meg Béláékkal is.
Biomechanoid
2011. november 15. 22:52
Szerintem is ki kéne ásni József Attilát, és megtenni színházigazgatónak a csontvázát. Tök érdekes lenne.
Senye Péter
2011. november 15. 17:52
"...hogy Károlyi szobrát eltegyék a Kossuth térről" - szó sem lehet róla. Sőt mellé kell még rakni Clemenceau és Benes szobrait is. -:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!