Erzsébetvárosban forgatják a Picasso-filmet

2011. november 21. 13:52

A VII. kerületben forog a Picassóról és a Mona Lisa elrablásáról szóló, jelenleg a Picasso banda címet viselő spanyol játékfilm.

2011. november 21. 13:52

Picassóról és a Mona Lisa elrablásáról szóló spanyol játékfilm forog a budapesti VII. kerületben: a Fernando Colomo rendezte alkotás jelenleg a Picasso banda címet viseli. A budapesti Róth Miksa Emlékházban rendezték be Picasso műtermét, de itt készülnek a századelő Párizsának kocsmajelenetei is. A játékfilmet november 8-án kezdte el forgatni Fernando Colomo, a stáb dolgozik majd a Műcsarnokban, a Néprajzi Múzeumban, a Szépművészeti Múzeumban és a Budai Várban is. Ez utóbbi két helyszín a párizsi Louvre-t fogja megjeleníteni – mondta el Major István, a produkció társproducere, a filmet gyártó magyar Filmteam alapítója. A produkcióban magyar színészek is feltűnnek majd, például Für Anikó és Tompa Eszter.

Fernando Colomo, a film rendezője a forgatás szünetében elárulta, hogy jelenleg egy kocsmajelenetet vesznek fel. „Mondhatjuk, hogy ez Picassónak és baráti társaságának a törzshelye. Ezért is raktunk ki ennyi reprodukciót” – mutatta be a díszleteket. Elmondta, hogy a történet magvára egy Picasso-életrajzban bukkant: 1911-ben, amikor a Louvre-ból ellopták a Mona Lisát, a hatóságok a festőt és barátját, Guillaume Apollinaire-t gyanúsították meg a bűncselekménnyel, Picassót meghurcolta a sajtó, a költőt pedig le is tartóztatták egy hétre. Mivel a száz éve történt eseményekről nem sok információ látott napvilágot, valós történeten alapuló fikciót forgatnak – tette hozzá Colomo. A film műfaját egyelőre nem kívánta meghatározni, bár megjegyezte, lesznek benne vígjátéki, drámai és krimi elemek is.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. november 22. 08:16
Minek? Mar van roluk eppen eleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!