Banksy versenyben a legrosszabb művésznek járó díjért

2011. november 25. 10:16

A titokzatos street art művész ötödször is megpályázta az év legtehetségtelenebb vagy leghanyagabb brit művészének járó Turnip-díjat. A trófea egy rozsdás szegre húzott karalábé, mellyel a legprimitívebb, címében a legrosszabb szóviccel élő alkotást jutalmazzák minden évben.

2011. november 25. 10:16

Banksy, akit tavaly első filmjéért Oscarra is jelöltek, egy díszes keretbe helyezett képpel nevezte saját magát az év legtehetségtelenebb vagy leghanyagabb brit művészének járó Turnip-díjra. Az alkotáson egy néhány vonalból megrajzolt figura azt kérdezi: „Is crap art art or is it crap?” („A szar művészet vajon művészet vagy szar?”).

A világhírű, de kilétét mindig gondosan elrejtő Banksy képe ötven másik művel versenyez, melyek között megtalálható például egy deszkadarab, amibe néhány szöget vertek, egy meztelen akciófigura az ágyékán egy bélyeggel, valamint egy E betű formájúra vágott sajt is, amelynek címe CheeseE.

A Turnip-díj neve egyrészt karalábét, másrészt idiótát jelent. Az „elismerést” a rangos művészeti kitüntetés, a Tate Galéria által odaítélt Turner Prize paródiájaként hozták létre 1999-ben. Maga a trófea egy rozsdás szegre húzott karalábé, mellyel a legprimitívebb és legcsapnivalóbb, címében a legrosszabb szóviccel élő alkotást jutalmazzák. Trevor Prideaux alapító szerint a mezőny idén különösen erős, a győztest december 5-én hirdetik ki.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. november 25. 18:15
Kerényi, küldd be valamelyiket, könyörgöm. Mondjuk a hobbitosat.
GY. F.űegér
2011. november 25. 18:15
Kerényi, küldd be valamelyiket, könyörgöm. Mondjuk a hobbitosat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!