45 éves a Bemrockpart

2011. november 03. 13:53

Novemberben jubileumi programokkal ünnepli 45. születésnapját a Budavári Művelődési Ház - a helyszín a hetvenes évek rockvilágának meghatározó szereplője volt.

2011. november 03. 13:53

Novemberben 45 éves a Budavári Művelődési Ház, azaz a Bemrockpart. A kulturális intézmény november 17-e és december 4-e között táncházzal, koncertekkel és kiállításokkal ünnepli születésnapját és tekint vissza a mögötte álló 45 évre. A művelődési ház jogelődjét 1966-ban alapították - az intézmény máig a Budavári Önkormányzat egyetlen közművelődési intézménye.

A jubileumi programsorozatról Marsi László, a Bemrockpart igazgatója beszélt a zene.hu-nak: „A Bemrockpart gazdag archívumából összeállítunk egy kiállítást, amelyen régi fotók, plakátok, műsorfüzetek, cikkek és egyéb érdekes dokumentumok szerepelnek. A közönség láthatja az első, 1966-os műsorfüzetet, amelyből csak egyetlen példány maradt meg, valamint ugyanabból az évből a Sakk-matt zenekar fotóját, akik a kor szellemének megfelelően egy hatalmas Lenin-kép alatt játszottak. Ugyancsak különlegesség a Mini zenekar 1968-as plakátja, valamint az LGT legendás Tabán-koncertjein készült fotók, amelyeket még sohasem mutattak be máshol”.

A Bemrockpartban ünnepi koncertet ad majd Török Ádám is, aki összesen mintegy 900-szor lépett fel a legendás helyszínen. A zenész ezúttal a Mini 1971-es felállásával ad majd koncertet. Novemberben a Mini mellett a Sebő Klub és Levente Péter is koncertezik majd a művelődési házban.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!