André Kertész életmű-kiállítás

2011. október 11. 12:27

A magyar származású fotós munkásságát bemutató tárlat anyagának legtöbbjét a hazai közönség eddig még sosem láthatta.

2011. október 11. 12:27

André Kertésznek soha nem volt a munkássága egészét átfogó, annak valós arányait és hangsúlyait feltáró retrospektív kiállítása. A Jeu de Paume-ban 2010 szeptemberében nyílt tárlat ezt a hiányosságot szándékozik pótolni. 

Kertész (Budapest, 1894-New York, 1985) fotográfusi tevékenysége több mint fél évszázadot ölel fel, s egyike azoknak a külföldre származott magyar mestereknek, akiknek nevét minden, fotográfiát kedvelő a 20. század legmeghatározóbb egyéniségei között tart számon. A most elindított, és a www.mnm.hu/andrekertesz címen elérhető oldal folyamatosan bővülve mutatja majd be a magyar származású fotós munkásságát, a kiállítás eddigi állomását, és a tárlat igencsak gazdag anyagát, amelyek legtöbbjét a magyar közönség eddig még sosem láthatta. 
 
A 250 művet, fotókat és újságokat bemutató vándorkiállítás mintegy 1000 m2-n, 2011. szeptember 29-től látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum József nádor termeiben. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
soelmo
2011. október 14. 17:32
Sokkal jobbak voltak a Mária Terézia kori német nevek. Szörnyű, hogy nem szabályozták, hogy ne mindenki a Kertész nevet vegye fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!