Sötétbőrű főszereplővel rajtol az Üvöltő szelek

2011. szeptember 07. 15:36

Megérkezett a 68. velencei filmfesztivál versenyére Andrea Arnold Üvöltő szelek-feldolgozása. A film érdekessége, hogy fekete bőrű színész alakítja a híres történet főszerepét.

2011. szeptember 07. 15:36

Újabb film érkezett meg a Lidóra, a 68. velencei filmfesztivál versenyére. Andrea Arnold Üvöltő szelek-feldolgozásának érdekessége, hogy először alakítja fekete bőrű színész a híres történet főszerepét a filmvásznon. A rendező úgy véli: a korábbi feldolgozásoktól eltérően ő nyersebb és vadabb olvasatban tárja a nézők elé a történetet.

Andrea Arnold szerint lehetetlen „fogni a könyvet és átültetni filmre”, ezért inkább a könyv „esszenciája” előtt akart tisztelegni. Habár Emily Bronte 1847-ben „sötét bőrűként” írta le Heathcliff karakterét, annak származása mai napig vita tárgya.

Andrea Arnold kétórás filmjében két ismeretlen arc, Solomon Glave és James Howson alakítja a fiatal, illetve a felnőtt Heathcliffet. Howson Laurence Olivier, Timothy Dalton és Ralph Fiennes nyomdokaiba lépve formálja meg a világirodalom híres figuráját. James Howson és Solomon Glave egyaránt elkísérte a Lidóra az alkotást.

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Para Celsus
2011. szeptember 08. 18:19
Az a gáz, hogyha valami PC numerus claususokat szuszakolnak jenkiék a filmekbe. Kíváncsi lennék, mit szólnának Hollywoodban, ha Abraham Lincolnt valamelyik lógó gatyás feka rapper játszaná, vagy Grant tábornok szerepében Eddy Murphy fingana.
tevevanegypupu
2011. szeptember 08. 08:37
Ez az Uvolto szelek nyilvan nem Bronte Uvolto szelei, hanem Andrea Arnolde. Valoszinuleg nagy siker lesz..ugyan ki merne kritizalni?(:
peninsulavaldes
2011. szeptember 07. 21:03
már nem lép fel.
ciseaux
2011. szeptember 07. 20:54
Jaj a politikailag korrekt kultúra! Hmmm. Nemrég láttam az ultra-gagyi, magyarul "Villámtolvaj izé" filmet. Ott Zeus villámját lopják el, és persze Percy, a New York-i félistent gyanusítják...mindegy, a végén föl a Parnassusra, és lám, van afroamerikai görög isten is. Igen, kéremszépen, van fekete görög istenség, rögtön Zeustól balra csücsül....Most ott tartanak, hogy a Mark Twain könyveket "átírják" az új kiadásokra, mert azokban vannak rasszista jelzők is....És a kumulusz, amitől polémia háborúzik minden képregény rajomgó. Az eredetileg fehér bőrű Pókember, aki ugye meghalt, most föltámad, mint latino-afro-bisexkíváncsi superhős. Kiváncsi lennék az igazgatósági ülésre, ahol a grafikusoknak kellett arcot adniuk a srácnak. Ne legyen túl lányos, se túl queer, se túl macho...Röhej! Persze, amióta a feministáknak és a neo-keresztényeknek bajuk támadt a hímnemű Istennel, aki saját képére teremtette Ádámot...már átírták a Bibliát is, és "God" helyett "He-She"-t írtak a zsenik....Most csak azt várjuk meg, míg a dollárokon is "átírják" az "In God We Trust"-ot "In Jahve We Trust"-ra. Már rég anathema a "Kellemes Karácsonyt", mert sérti a nem keresztényeket, a "Merry Holydays" lett a korrekt köszöntés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!