Huszonegy ország hallgatóival indul az Operatőri Mesteriskola

2011. szeptember 07. 13:36

Huszonegy ország 42 frissen végzett operatőre érkezett a Budapest Cinematography Masterclassra, azaz az Operatőri Mesteriskolába Etyekre. A kétévente megrendezett kéthetes tréninget idén Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér vezetik.

2011. szeptember 07. 13:36

Huszonegy országból érkeztek operatőrök, összesen 42-en a kétévente megrendezett kéthetes kurzusra, a Budapest Cinematography Masterclassra, azaz az Operatőri Mesteriskolába. Az etyeki Korda Filmstúdióban megrendezett tréninget idén Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér vezetik. A hallgatók a hét folyamán nyolc rövid forgatókönyvet filmesítenek meg úgy, hogy ők alkotják a teljes stábot, például ők maguk a színészek is.

Xantus János rendező, a Cinemafilm Kft. által szervezett mesterkurzus igazgatója az MTI-nek elmondta: a kurzusra több mint száz frissen végzett operatőr jelentkezett, közülük a Színház- és Filmművészeti Egyetem szakmai bizottsága választotta ki a legjobb tizenöt pályázatot. A szerencsés nyerteseknek csak az útiköltséget kell állniuk, a képzést, az étkezést és a szállást a Mesteriskola biztosítja. További 26 résztvevő körülbelül 1500 eurónyi összeget fizet a részvételért.

„A nemzedék legtehetségesebb operatőrjei vannak itt Argentínától Kanadáig, Izraeltől Horvátországig” - magyarázta Xantus János, aki szerint „felemelő érzés” látni, hogy a különböző kultúrákból érkező alkotók milyen hatékonyan tudnak együtt dolgozni. Az egyetem bizottsága rendszerint javasolhat egy magyar résztvevőt is: az idén Rév Marcell végzős operatőr hallgató tanulhat a szombatig tartó kurzuson.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!