Clooney és Polanski az Arany Oroszlánért versengenek

2011. szeptember 06. 12:18

A Velencei Filmfesztivál fődíjáért száll ringbe George Clooney politikai thrillere, illetve Roman Polanski Carnage című francia-német-spanyol-lengyel koprodukciója. Al Pacino életműdíjat kap az eseményen.

2011. szeptember 06. 12:18

A 68. Velencei Filmfesztivál nyitófilmje George Clooney politikai thrillerje, a The Ides of March (Március idusa) volt. A film versenyben van  Arany Oroszlán-díjért, sőt, az amerikai elnökválasztást kifigurázó mozit már Oscar-esélyesként is emlegetik. Az eseményen bemutatták Roman Polanski legújabb alkotását, a Carnage-t (Az öldöklés istene) Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz és John C. Reilly főszereplésével. Az Öldöklés istene című színdarabból készült film nagy sikert aratott a fesztiválon.

Hétfőn mutatták be a John le Carré világhírű kémregénye, a Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Árulás) legújabb verzióját a svéd Tomas Alfredson rendezésében. A brit-francia koprodukcióban készült filmet nagy várakozás övezte, főszereplője Gary Oldman.

A Variety filmes szaklap által közölt felmérés szerint a Carnage vezet az Arany Oroszlánért folyó versenyben. Amennyiben a színdarabból készült feldolgozás nyerne, Polanski nem tudná átvenni a díjat, mivel ugyan szabadlábra helyezték a svájci hatóságok, de az amerikai igazságszolgáltatással való szembenállása rendkívül korlátozza külföldi útjait. Al Pacino életműdíjat kap a filmfesztiválon.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2011. szeptember 11. 14:32
egyik se nem nyert
Csubakka
2011. szeptember 06. 21:45
Fajtalan, kripli pederaszta.Libbancs idol
egysegelem
2011. szeptember 06. 19:11
Kivancsi vagyok mikor jelennek meg a pedofilozo majmok. Itt a banan haho. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!