Az LMP a független színházakért

2011. szeptember 27. 10:49

Az LMP Réthelyi Miklóst emlékeztette, hogy a független színházak annak ellenére nem jutnak hozzá a Nemzeti Kulturális Alap pályázati pénzeihez, hogy a támogatási döntések már rég megszülettek, az összeg pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál rendelkezésre áll.

2011. szeptember 27. 10:49

Karácsony Gergely írásban kéri számon Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásért felelős minisztert, amiért a július 6-án meghozott támogatási döntésekről nem a törvényes határidőn, azaz tizenöt napon belül értesítették a nyertes színházakat, hanem jóval később, csak augusztus 11-én. A döntéstől számított negyvenöt napon belül pedig meg kellett volna kötni a színházakkal a támogatási szerződéseket. Ennek legkésőbb szeptember 5-ig be kellett volna következnie, mégsem történt azóta semmi.
 
Az államnak alkotmányos feladata a művelődéshez való jog biztosítása, és segíteni köteles az államilag besorolt színházak működését - hívja fel Réthelyi figyelmét a kulturális és sajtóbizottság LMP-s alelnöke.
 
A párt közleménye kiemeli: a minisztériumi mulasztás miatt a társulatok közül több működése ellehetetlenült, ezért arra várnak választ a minisztertől, hogy a NEFMI mikor fizeti ki a független színházak nyertes NKA-pályázatait, vagyis a nekik megítélt, jogosan járó támogatást.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.A.
2011. szeptember 28. 08:17
Jól értem, hogy a színházbajárás alkotmányos jog? Jól értem, hogy a "független" színháznál fel sem merül, hogy pénzügyileg is független legyen? Micsoda egy hülye gondolkodás ez?
Petrov
2011. szeptember 27. 18:23
"Az államnak alkotmányos feladata a művelődéshez való jog biztosítása" - szívből remélem hogy az új alkotmányban már nem lesz benne ez a veretes faszság. ha esetleg mégis akkor még nem késő benyújtani egy módosítót. Lézer Jani hopp-hopp-hopp!
kukagyerek
2011. szeptember 27. 12:25
Mindenki tartsa el magát! A színházak, a művészek, a pártok, és így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!