Lemondott az Operaház megbízott főigazgatója

2011. augusztus 09. 10:56

Lemondott Mozsár István. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Kovács Jánost, az operaház első karmesterét bízta meg az intézmény vezetésével.

2011. augusztus 09. 10:56

Lemondott a Magyar Állami Operaház megbízott főigazgatója, Mozsár István. Az évad szeptember 4-én kezdődik, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Kovács Jánost, az operaház első karmesterét bízta meg a dalszínház vezetésével, megbízatása visszavonásig érvényes. Kovács elmondta, felkérését rövid távra és a tagság, a dalszínház munkatársainak tett megnyugtató gesztusként értékeli.

Kovács egy hete mély morális válságról beszélt. A kulturális kormányzatnak szerinte nagyobb felelősséggel kellene kezelnie a Magyar Állami Operaház dolgát, megnéznie, kinek a kezébe teszi a marsallbotot. Hozzátette, ő maga sosem vágyott felelős pozícióra, alkalmatlannak tartja magát ilyesmire.

Múlt héten tizenöt operaházi művész nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, Réthelyi Miklóshoz és Szőcs Gézához, hogy rendeződjön az intézmény helyzete. Felidézték, a Magyar Állami Operaháznak június 4. óta, csaknem két hónapja nincs szakszerű, koncepciózus vezetése, erre pedig az intézmény történetében még nem volt példa.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 10. 19:37
A vén marha Réthelyi állandóan megtalálja szarva közt a tőgyit! Világéletében egy ügyeskedő pasas volt, ugye Szentágothai János lányát vette el és innentől a karrierje rendben volt. Nem tudom, hogy a Fiedeszben melyik kreténnek volt az ötlete az öregember "beállítása"? Legalább olyan "égő" alak, mint a kisnyugdíjas- és "volt" vállalkozó Pintér, meg a hótt ciki Martonyi et.(thai vízum).
narmer
2011. augusztus 10. 08:03
Nagyon helyes, miután az IKEA ban volt menedzser lövése sincs az Operához.Hozzák vissza Szinetárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!