Nyolcméteres Monroe-szobrot állított Chicago

2011. július 18. 09:13

A hatalmas alkotás a színésznőt a Hétévi vágyakozás című Billy Wilder-filmből ismert híres pózában ábrázolja: szoknyáját magasba fújja a szél, amikor a metró egyik szellőzőnyílása föle áll hűsölni.

2011. július 18. 09:13

Nyolcméteres Marilyn Monroe-szobrot állított Chicago. Az alkotás a színésznőt a Hétévi vágyakozás című Billy Wilder-filmből ismert híres pózában ábrázolja: szoknyáját magasba fújja a szél, amikor a metró egyik szellőzőnyílása föle áll hűsölni. A Forever Marilyn című alkotás Seward Johnson szobrászművész műve.

A belvárosi Magnificent Mile téren, ahol Marilyn szobra a jövő tavaszig látható, korábban Johnson egy másik műve, a Grant Wood rendezte American Gothic zord arcú farmere és aggszűz leányának szobra állt. Chicago egyébként híres a kültéri műalkotásairól.

Monroe legendás fehér ruháját, melyet 1955-ben Billy Wilder filmjében viselt, a Debbie Reynolds filmsztár által összegyűjtött hollywoodi kosztümök és használati tárgyak kollekciójában 4,6 millió dollárért (881 millió forint) adták el egy árverésen a múlt hónapban.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2011. július 20. 15:10
Na igy lehet elrontani egy legendat. Ha a film keszitoje vagy Monroe rokonai elnenek, azonnyomban lebontatnak. Borzaszto.
Honfi-fi
2011. július 18. 11:19
Sikerült, a lehető legroszabb szögből lefotózni az alkotást. Így nehéz mit mondani róla. De alapból, nekem tetszik az 5let.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!