Mégsem mutatják be a Bánk bánt Los Angelesben

2011. július 19. 12:50

„Egyeztetési nehézségek” miatt mégsem kerül a Los Angeles-i Opera színpadára Erkel Ferenc műve a 2011/12-es évadban. A KultúrPart azt írja, a magyar producerek nem tudták előteremteni a kívánt összeget.

2011. július 19. 12:50

Sajnálattal közöljük, hogy a 2011/12-es évadban mégsem kerül színpadra Erkel Ferenc operája, a Bánk bán, noha mind a társulat, mind a magyar kollégák fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy a közös produkció létrejöjjön” - olvasható a Los Angeles-i Opera közleményében. Az intézményvezetők diplomatikusan egyeztetési nehézségekkel indokolták a bemutató elmaradását. Az eredeti közlemény szerint nem sikerült időben megállapodni a Bánk bán olyan előadásmódjában, ami megfelelne művészeti követelményeinknek és az opera jelentőségének.

Szőcs Géza kulturális államtitkár és Plácido Domingo, a Los Angeles-i Opera igazgatója decemberben jelentette be közös sajtótájékoztatón, hogy a magyar kulturális tárca 200 millió forintos támogatásával novemberben bemutatják az Erkel-operát a tengerentúlon, mégpedig Plácido Domingó vezényletével.

A KultúrPart Plácido Domingó nyilatkozatára hivatkozva azt írja, hogy az előadás azért hiúsul meg, mert hosszas egyezkedések és tárgyalások után sem tudtak megállapodni pénzügyi kérdésekben. Stephen Rountree, az L.A. Opera vezetője hozzátette, hogy a magyar producerek sajnos nem tudták előteremteni a kívánt összeget, ez áll az anyagi vita hátterében, és emiatt kell törölni a bemutatót.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. július 21. 10:59
Szerintem ez, Plácido Domingó műlelkesedése volt, anno amikor itt járt. Valami ígérgetés kellett, cserében a magyaros vendégszeretetért! Ahogy azonban telt az idő a lóvé fontosabbá vált, mint az adott szó.
TroppauerH
2011. július 21. 10:40
Csodálkozom, hogy a magát évek óta producernek kiadó Magony Zsoltot még van aki komolyan veszi. Próbálkozott már egészségmegőrző tv műsor készítésével, gerinctorna dvd kiadásával stb. Egyébként a mai napig tartozik évek óta a benne dolgozott emberek, műszaki eszközök pénzével és fizetés helyett mindenféle mesékkel traktálja a "hitelezőket". De hát volt kitől tanulnia Pécsen. Hát ugye Toller et. és Szily Katalin nagy tanárai voltak a tudatmódosítókat előszeretettel használó "producernek"-nek. Szóval aki evvel a szélhámoskodó pasassal ezek után is szóba áll, az megnézheti magát,pláne ha az adófizetők pénzét bízná erre az alakra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!