Megállapodtak Hollywooddal a chilei bányászok

2011. július 26. 10:16

Szuperprodukció készül a tavaly 69 napig föld alatt rekedt chilei bányászok történetéből. A hollywoodi film mögött a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere áll majd.

2011. július 26. 10:16

Megfilmesítik a tavaly föld alatt rekedt chilei bányászok történetét. A híressé vált bányászok szerint semmi sem marad ki megpróbáltatásaik történetéből: „Ez az egyetlen hivatalos és engedélyezett film arról, hogy mit éltünk át a San José bányában” - mondta el Juan Andres Illanes, a Los 33, azaz A harminchármak egyik tagja. „Sok minden van, amit még nem tudnak a történtekről” - tette hozzá s Daily Telegraph című brit lapnak.

A bányászok Chile északi részén, az Atacama-sivatagban töltöttek 69 napot 700 méteres mélységben, felszínre hozatalukat becslések alapján egymilliárd ember követte nyomon a televíziók képernyői előtt. A filmfeldolgozásról már azelőtt szárnyra kaptak hírek, hogy kimentették volna a 33 lent rekedt férfit.

Állítólag Brad Pitt is tárgyalt a sztori jogairól, de végül Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című filmek producere kötött alkut a bányászokkal. „Mint világszerte milliókat, engem is teljesen magával ragadott a copiapói mentés” - mondta Medavoy, aki Chilében gyerekeskedett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!