Fogatverseny is lesz a Nemzeti Vágtán

2011. június 01. 13:14

Kétlovas fogathajtó versennyel is jelentkezik idén a Nemzeti Vágta, melyet a szokásostól eltérően ősszel rendeznek meg a Hősök terén. Idén a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állítanak emléket.

2011. június 01. 13:14

Újdonsággal jelentkezik az idei Nemzeti Vágta: kétlovas, kétkerekű fogathajtó versenyt is rendeznek az őszi eseményen. A szeptember 15. és 18. között Budapesten, a Hősök és az Ötvenhatosok terén zajló vágta előfutamain bármely település indíthat lovast , az ismeretlen származású lovakat pedig kizárják a versenyből - mondta el Szotyori-Nagy Kristóf versenyigazgató, a Magyar Lovasszövetség Díjugrató Szakágának elnöke.
  
Idén az elő- és középfutamoknak nemcsak az első, hanem a második és harmadik helyezettje is továbbjut, a döntőben pedig a második és a harmadik helyezett is részesül pénzjutalomban. A Nemzeti Vágta és a versenyek ideje alatt lesz kocsitoló verseny, díjugrató verseny, lovas bohóc bemutató, akadályvágta és természetesen jótékonysági sztárfutam is. Az Andrássy úton a korábbi évekhez hasonlóan a nevező települések és szponzorok standjai, kézműves és népművészeti bemutatók, valamint országkonyha várja a fesztiválra kilátogatókat.
  
A Nemzeti Vágtát minden évben egy magyar történelmi személyiség, hős emlékének szentelik. A 2011-es évben a Rákóczi-szabadságharc két hősének, Bercsényi Miklósnak és fiának, Bercsényi Lászlónak állítanak emléket. A rendezés jogát és brandjét 2011-ben a Lovas-Show Kft. vette meg, a szervezésben azonban továbbra is részt vesz a fesztivál alapító csapata.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2011. június 01. 13:47
Tiszta Ben-Hur :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!