Az edinburghi filmfesztivál vendége Tarr Béla

2011. június 15. 09:21

A filmrendező a szerdán kezdődő rangos fesztiválon a magyar filmművészet remekei közül mutat be néhányat a skót közönségnek.

2011. június 15. 09:21

Tarr Béla Bódy Gábor Amerikai anzix, Fehér György Szenvedély és Jancsó Miklós Szegénylegények című alkotásait mutatja be az edinburghi filmfesztiválon. A meghívott filmek mindegyike elsőként látható Nagy-Britanniában. A programban Tarr A torinói ló című mozija is szerepel, melyet a Berlinalén a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazták.

Edinburgh Mundruczó Kornél a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című művét is megismerheti. A szervezők idén a magyar rendező mellett Gus Van Sant, Jim Jarmusch, Isabella Rossellini, Apichatpong Weerasethakul filmeseket kérték fel vendégkurátornak a seregszemle programjának összeállítására.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!