UNESCO-örökség lehet a magyar solymászat és a matyó

2011. április 08. 11:07

A kulturális kormányzat felterjesztette az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára a solymászatot és a matyó örökséget. A busójárás már szerepel a listán.

2011. április 08. 11:07

Az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listáján a magyar hagyományok közül a mohácsi busójárás szerepel, idén pedig a kulturális kormányzat felterjesztette a solymászatot és a matyó örökséget. A részes országoknak minden év március 31-ig kell megtenni jelöléseiket, mellékelni kell hozzá tíz darab jelenkori fotót, valamint egy tízperces filmet is, amely bemutatja az adott örökséget.

Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára elmondta: „A felterjesztést egyéves értékelési folyamat követi, a mostani két magyar felterjesztés, a matyó örökség, illetve a magyar solymászat a 2012 őszi indonéziai kormányközi bizottsági ülésen kerülhet az UNESCO reprezentatív listájára.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!