Újjáéled a Corvin-lánc

2011. március 28. 09:25

A miniszterelnök Granasztói György történészt nevezte ki a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetőjévé - írja a Magyar Közlöny alapján a NOL. Az első Orbán-kormány 58 év után élesztette újjá a Corvin-láncot, amelyet később a szocialisták nem adtak ki.

2011. március 28. 09:25

Másodszor is újraéleszti az Orbán-kormány a Horthy Miklós kormányzó által alapított Corvin-lánc kitüntetést - írja a Népszabadság. A Magyar Közlöny szerint a miniszterelnök április 1-jei hatállyal Granasztói György történészt nevezte ki a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetőjévé.

Az első Orbán-kormány 58 év után honosította újra a Corvin-láncot, amely a Horthy-korszakban a tudósoknak, íróknak, művészeknek járó legnagyobb állami elismerésnek számított. 2002 után a díjat arra hivatkozva nem adták ki, hogy az a Horthy-időszak utánérzését keltette az akkori baloldali értelmiség körében, de a díj megalapításának módját, a rendeleti szabályozást sem tartották megfelelőnek.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nick:Hornby
2011. március 28. 13:01
Hajlamosak az emberek elfelejteni az Orbán kormány jótetteit. Ki gondol már a Mária Valéria hídra, a Corvin-láncra? Az újraélesztés örömmel tölt el!
de karatna
2011. március 28. 12:48
A Corvin-lánc újraélesztésével újraélesztjük a nemzeti önbecsülésből fakadó, a magyar tudományos életet megbecsülő hagyományunkat, amelyet a moszkovita bolsevizmus vert szét. A Kossuth-díjat a moszkovita judeo-bolsevizmus korában sikerült lejáratni, mert azt leginkább a párthűségért és proletár propagandából osztogatták. " Kossuth-díjas vaskohász". Személy szerint én azért is örülök, mert egyik családtagom nemes nagyernyei Kelemen Lajos történész-levéltáros is részesült ebben a magas elismerésben. Éljen az Orbán kormány nemzeti tudomány politikája! de Karatna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!