Konzervatív színház Egerben

2011. február 04. 14:07

Az eddigi törekvésekhez képest 180 fokos fordulattal klasszikus, konzervatív népszínházat kíván megvalósítani Egerben az új színidirektor, Blaskó Balázs.

2011. február 04. 14:07

Az új igazgató úgy fogalmazott, hogy Csizmadia Tibor, az előző direktor az általa mainak és modernnek vélt színjátszás irányába, trendi irányba vitte el a Gárdonyi Géza Színház kínálatát. Blaskó Balázs ugyan elismerte ennek a színházeszménynek a létjogosultságát, ám tudatta: kisugárzását és jelentéstartalmát nem kedveli.

Ezzel szemben annak a híve, hogy a teátrum klasszikus, tradicionális, konzervatív irányba mozduljon el. Legfontosabb feladatnak az olyan értékek felmutatását tartja, mint az erény, a tisztesség és a becsület, mert - mint hangsúlyozta - az embereknek példára van szükségük. Ez a feltétele annak, hogy a társulat teljes házak előtt játszva, valódi sikereket produkáljon.

A direktor szerint nem véletlen, hogy a magyar színházi életben két szervezet alakult ki; szavai szerint a trendi színházfelfogást a Csizmadia Tibor által elnökölt Magyar Színházi Társaság képviseli, a tradicionális színjátszás hívei pedig a Magyar Teátrumi Társaságban tömörülnek. Blaskó leszögezte: az a terve, hogy a Gárdonyi Géza Színházat átvezesse a Magyar Teátrumi Társaságba.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gatyakorc
2011. február 04. 22:16
A Magyar Teátrumi Társaságban semmiféle "tradicionális színjátszásnak" nincsenek hívei. Vidnyánszky egy zseni, de a színháza semmivel nem "tradicionálisabb", mint az Egerből frissen kiutált Zsótér Sándoré. Beregszász, Debrecen és Kecskemét jó színházak, de nem attól, hogy "tradicionálisak". A "tradicionális színjátszás" egyszerűen az ötlettelenség és az alibiszínház fedőneve.
gatyakorc
2011. február 04. 21:47
Édes Istenem... Ha legalább lenne bármi értelme a szövegének, de nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!