Feloszlik a József Attila társulata

2011. február 25. 08:29

Budapest vezetése levélben kérte Méhes László igazgatót, hogy évad végén ne hosszabbítsa meg a színház dolgozóinak szerződését. A direktor nem érti, miért döntött a teátrum megszüntetése mellett a városvezetés, hiszen a József Attila Színház nézőszáma és bevételei - Budapesten egyedülállóan - folyamatosan emelkedtek.

2011. február 25. 08:29

A József Attila Színház közölte: „Tarlós István főpolgármester egy hónappal ezelőtt hivatalában fogadta Méhes László igazgatót és a társulatot képviselő Esztergályos Cecíliát. A megbeszélésen világossá tette, hogy a főváros vezetése nem tervezi a színház bezárását, és a társulat a jövőben is a jelenlegi magas színvonalon működhet tovább.” Azonban Csomós Miklós főpolgármester-helyettes tájékoztatása más szándékot tükröz: igazgatói pályázat helyett színházi célra történő hasznosítási pályázatot írnak ki, az idén 55 éves József Attila Színház jelenlegi formájában, önálló alkotóközösségként megszűnik, a társulatot feloszlatják.

Méhes László igazgató csütörtökön rendkívüli társulati ülést tartott a színházban. Elmondta: „Továbbra sem világos, miért döntött a színház megszüntetése mellett a városvezetés, hiszen a teátrum nézőszáma és bevételei - Budapesten egyedülállóan - folyamatosan emelkedtek az elmúlt fél évben, az előző évekből örökölt adósságok nagy részét az új színházvezetés visszafizette, és garanciát vállalt a fennmaradó tartozás kiegyenlítésére is.” Méhes szolidaritásból júliustól szintén lemond posztjáról, ezzel végkielégítéséről is. Megköszönte kollégái a sokéves munkáját, és arra kérte őket, hogy az évadból hátralévő négy hónapban maximális szakmai teljesítményt nyújtva köszönjenek el a közönségtől.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2011. február 25. 22:08
Tarlós István főpolgármester egy hónappal ezelőtt hivatalában fogadta Méhes László igazgatót és a társulatot képviselő Esztergályos Cecíliát. A megbeszélésen világossá tette, hogy a főváros vezetése nem tervezi a színház bezárását, és a társulat a jövőben is a jelenlegi magas színvonalon működhet tovább. Most akkor mi van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!