Al Pacino lesz Henri Matisse

2011. február 15. 09:13

A művész életéről szóló, Masterpiece című filmet Deepa Mehta rendezi. Az alkotás Henri Matisse francia festő és ápolója, Monique Bourgeois kapcsolatát idézi fel.

2011. február 15. 09:13

A Dr. Halál című filmért nemrég Golden Globe-díjjal kitüntetett Al Pacino elvállalta a Henri Matisse életéről szóló film főszerepét - értesült a Variety. A Donald Martin forgatókönyvéből készülő Masterpiece (Mestermű) című produkciót az indiai-kanadai, Oscar-jelölt Deepa Mehta rendezi.

Az alkotás a francia festőművész és ápolója, Monique Bourgeois kapcsolatát idézi fel. A hetvenes éveiben járó Matisse 1941-ben bérelte fel a nőt, aki később dominikánus apáca lett, és a franciaországi Vence-ben találkozott ismét a festővel. A művész az ő inspirációjára dekorálta ki a később nevét is viselő, világhírűvé vált kápolnát.

Az apáca élete végéig azt állította, hogy kapcsolatuk pusztán plátói volt. 1992-ben elmondta a Guardiannak: „Sosem éreztem, hogy szerelmes lenne belém. Kicsit olyan voltam a számára, mint egy unoka, vagy múzsa, és ő mindig tökéletes úriemberként viselkedett”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!