VI. György az Arany Glóbuszokért dadog

2010. december 16. 10:28

A király beszéde söpörte be a legtöbb Arany Glóbusz-jelölést a 68. alkalommal kiosztandó díjra. A komoly beszédhibával megküzdő VI. Györgyről szóló életrajzi ihletésű film hét kategóriában indul a díjért.

2010. december 16. 10:28

A király beszédét jelölték a legjobb film, rendező, forgatókönyv, eredeti ötlet kategóriában is Arany Glóbuszra, de a főszereplők, Helena Bonham-Carter, Colin Firth és Geoffrey Rush is esélyesek. Hat-hat jelölést kapott a Közösségi háló, valamint a The Fighter. Johnny Depp egy kategóriában két filmért is esélyes a díjra; az Alice Csodaországban főszerepéért, illetve Az utazóért - melyért filmbéli partnere, Angelina Jolie is esélyes a legjobb színésznő díjáért.

A januári ceremónia legjobb drámai film kategóriájának versenyzői: A király beszéde, a Közösségi háló, az Eredet, a The Fighter és a Black Swan. A vígjáték/musical kategória legjobbja elismerésért száll versenybe az Alice Csodaországban, a The Kids Are All Right, a Díva, és a Red. Az életműdíjat Robert de Niro kapja a január 16-i gálán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!