Elhunyt Solomon Burke

2010. október 11. 08:39

A soul-legenda az amszterdami repülőtéren halt meg 70 éves korában. A család közleménye természetes halálról beszél.

2010. október 11. 08:39

Solomon Burke úttörő munkássága és egyedi hangja révén a soul egyik élő és alkotó legendája volt. A hatvanas években, a soul aranykorában aratta legnagyobb sikereit, miután 1960-ban az Atlantic Recordshoz szerződött, és ott jelentette még két legnagyobb slágerét, a Cry To Me-t (1962) és az Everybody Needs Somebody To Love-ot (1964). Mindkét dal híres filmekben is szerepelt: a Cry To Me a Dirty Dancingben, az Everybody Needs Somebody To Love pedig a Blues Brothersben. A dalokból számos feldolgozás is készült, például a Rolling Stones és Wilson Pickett által.

Burke 1940-ben született. Prédikátorként kezdte pályáját, de zenészként is fontos volt számára az egyház. Többször is járt a Vatikánban II. János Pál és XVI. Benedek pápa meghívására. Gospel és country stílusú albumokat is készített, majd 2002-ben, a nagy sikerű popos Don't Give Up On Me-vel jelentkezett. 2005-ben jött a Make Do With What You Got, 2006-ban pedig a Nashville. Utolsó lemeze a De Dijk nevű holland rockzenekarral közösen készült. Solomon Burke épp az együttessel zenélt volna kedden Amszterdamban. Vasárnap reggel érkezett volna meg Los Angelesből, de még a gépen meghalt. Az album idén októberben jelenne meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!