Gazdára találtak az Arany Oroszlánok

2010. szeptember 12. 12:22

Sofia Coppola Somewhere című filmjének ítélte szombaton a Quentin Tarantino vezette zsűri a legjobb filmnek járó kitüntetését. A Velencei Filmfesztiválra rányomta a bélyegét a gazdasági válság, a rossz idő és a torontói fesztivál.

2010. szeptember 12. 12:22

A 24 versenyfilmet felvonultató fesztivált az ág is húzta: apadt a költségvetés, még nem készült el az új fesztiválhelyszín, az esős idő is rontott az összképen, ráadásul csütörtökön kezdődött Torontói Filmfesztivál. Francis Ford Coppola tehetséges lánya, Sofia Coppola nyerte az Arany Oroszlánt. A Somewhere (Valahol) című filmől Quentin Tarantino elmondta, hogy az már a kezdetektől fogva lenyűgözte a zsűri tagjait. Az alkotás egy élete ürességével küzdő színész történetét mutatja be, a főszerepben Stephen Dorff.

 
A legjobb rendező a spanyol-francia koprodukcióban készült Balada triste de trompeta (A szomorú ballada trombitára) című alkotás direktora, Álex de la Iglesia lett - ő kapta az Ezüst Oroszlánt. A férfi főszereplő kategóriában Vincent Gallo, a magyar részvétellel létrejött Essential Killing című lengyel film színésze diadalmaskodott. Gallo az életéért küzdő afgán szökevényt játszik a párbeszédek nélküli filmben. A színésznők között Ariane Labed, az Attenberg címet viselő görög film főszereplője kapta a Coppa Volpit (Volpi Kupát), a zsűri pedig különdíjjal jutalmazta Jerzy Skolimowski Essential Killing című munkáját.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!