Ötven évnyi Édes élet

2010. augusztus 05. 11:53

Ötven évvel ezelőtt mutatták be a La Dolce Vita - Az édes élet című filmet, mely a filmtörténet meghatározó alkotásának számít. Róma különleges tárlattal ünnepli Fellini remekművét.

2010. augusztus 05. 11:53

Nagyszabású kiállítást rendeznek Rómában az La Dolce Vita - Az édes élet című film premierjének 50. évfordulójára. A kiállításon a legendás, második világháború utáni olasz filmek nagy alakjainak fotóportréit vonultatják fel.

A felvételeken olyan művészek jelennek meg, mint Grace Kelly, Ingrid Bergman, vagy Vittorio de Sica. A tárlat hivatalosan a  La Dolce Vita - Sztárok és hírességek az ötvenes évekbeli Olaszországban nevet viseli, és novemberig tekinthető meg a Mercati de Traianoban.

A Fellini által rendezett La Dolce Vita az egész világon kultuszfilmnek számít, Anita Ekberg híres Trevi-kútbeli jelenete több popkulturális alkotásban köszön vissza. Az alkotók közül ma már csak a film óta folyamatosan Rómában élő, 78 éves Anita Ekberg él.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!