Hollywood rasszista?

2010. augusztus 11. 11:41

Dev Patel, a díjesőkkel elhalmozott Gettómilliomos sztárja szerint kizárólag terroristák, taxisofőrök vagy vicces kis sárga bohócok lehetnek az ázsiai színészek a hollywoodi filmekben - mivel az álomgyár intézményesen rasszista. Az utolsó léghajlító egyik főszereplője azért fakadt ki, mert kizárólag sztereotíp szerepajánlatokat kap.

2010. augusztus 11. 11:41

Az indiai származású brit Dev Patel hiába lett világsztár az oscaros Gettómilliomosnak köszönhetően, hollywoodi karrierje nem ívelt fel. „Rengeteg forgatókönyvet kaptam, de mindegyikben sztereotip szerepet játszottam volna: a mókás indiait, aki a nagy fehér hős barátjaként csetlik-botlik Ebből viszont nem kérek!” - panaszkodott a húszéves színész.

Jelenleg Patelnek nincs újabb hollywoodi szerződése, ezért lehet, hogy visszatér Angliába. M. Night Syamalan Az utolsó léghajlító címú legújabb filmje egyébként már 180 millió dollárnál tart, tehát nyereséges - pocsék kritikák ide vagy oda.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2010. augusztus 12. 09:17
A gettómilliomost nem láttam, meg a léghajlítót sem, de Night M. Salalala aztán végképp ne ugasson! Egyre elbaszottabb filmeket csinál.
Menetekel
2010. augusztus 12. 09:12
Nem hiszem, hogy Hollywood lenne a rasszista. Talán a piac amire a filmeket készíti. Esetleg az embereknek akik a forgatókönyvet írják, vagy a filmeket rendezik,van élettapasztalatuk, sajátos beidegződésük amiből arra következtetnek hogy egy indiainak kinéző színész ritkábban alkalmas arra, hogy amerikai elnököt játszon, vagy egy 40 éves fehér (kaukázusi), jól megtermett férfiemberrel nem játszatják el Ghandit.
honphibu
2010. augusztus 11. 16:09
Kedves Dev! Isten hozott a való világban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!