Hegedűs D.: Adni kell, nem elvenni!

2010. augusztus 09. 13:32

A Magyar Színészkamara elnöke szűkkeblűségnek tart a független színpadoktól való minden elvonást. A Kossuth-díjas színész összehozná a politikai és a szakmai szereplőket.

2010. augusztus 09. 13:32

„A legnagyobb problémának azt tartom, hogy hiányzik a felnőtt módon lefolytatott párbeszéd, pedig tájékozatlanok, akik jelenleg döntéshozó helyzetben vannak. Le kell ülni, és egyszerűen képbe kell hozni őket. Össze kell hozni a politikai és a szakmai szereplőket.” - véli Hegedűs D. Géza. „Mindig szükség van olyan műhelyekre, amelyek a művészet új lehetőségeit kutatják, és gyakran nagyon komoly eredményeket tudnak felmutatni.” - mutat rá a függetlenek jelentőségére.

„Butaság elsorvasztani a függetleneket, mert megszakad ez az egészséges folyamat. Magam is részt vettem már nem egy független színházi kezdeményezésben, pedig kőszínházban dolgozom 35 éve. Fiatal, művészetre érzékeny, gondolkodni akaró közönségük van. Minden elvonást tőlük szűkkeblűségnek gondolok. Hagyni és segíteni kell őket. Adni kell, nem elvenni” - mondta el a Kossuth-díjas színész.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merillincs
2010. augusztus 09. 16:54
Nem fognak elvenni semmit, nyugodt lehetsz Géza! Majd a piac-istenetek megsegít...
Feltuki és Gogylász
2010. augusztus 09. 16:35
Hegedős D. Géza a magyar színházi élet Gyurcsánya.
Preskin
2010. augusztus 09. 14:58
Közpízt, közpízt !- skandálja a "független" szürkék hegedőse.
Szenzor
2010. augusztus 09. 14:43
Válság idején nem azon kéne vinnyogni, h miért nem támogatják a szinte senki által nem nézett kísérletezgetéseket, hanem azon, h miképpen lehetne eladható művészetet létrehozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!