A Shakespeare-kód

2010. május 03. 14:55

Roland „Ittavilágvége” Emmerich viktoriánus politikai thrillert forgat. Az Anonymus című film azt az elméletet járja körül, miszerint valójában Oxford 17. grófja írta Shakespeare műveit.

2010. május 03. 14:55

A Godzilla, A függetlenség napja, a Csillagkapu, a Holnapután és a 2012 rendezője a William Shakespeare körüli vitás kérdésekről forgat filmet Németországban. Az Anonymus című politikai thriller azt a kérdést firtatja, hogy vajon valóban minden neki tulajdonított művet Shakespeare írta-e. Emmerich arra a feltételezésre épít, ami szerint a Shakespeare név mögött valójában Edward de Vere, Oxford 17. grófja bújt meg. De Vere szerepét Rhys Ifans, Shakespeare-t pedig Rafe Spall alakítja.

„A potsdami Babelsberg Studióban készülő film politikai tartalmú és vitaindító lesz” - nyilatkozta a katasztrófafilm-pápa. „Az Anonymus úgy kezdődik majd, hogy brechti értelemben, fiktív szereplőkkel eljátszunk egy történetet, ami a valóságot imitálja. Shakespeare úgy halt meg, hogy se egy kötetet, se egy kéziratot, de még egy árva levelet sem hagyott maga után, csak két törvénytelen gyereket. Élete utolsó éveit gabonakereskedőként töltötte egy kisvárosban, tehát elég valószínűtlen, hogy egy ilyen egyszerű ember ilyen járatos volt, és ennyit írt európai uralkodókról és udvari intrikákról” - magyarázza az elméletet a német rendező.

Emmerich azt is elmondta, hogy nemcsak a szerzőség körüli vita áll majd a történet középpontjában, a film foglalkozik majd a Vanessa Redgrave által megformált I. Erzsébet 1558 és 1603 közötti uralkodásával is. A potsdami Babelsberg Studióban készülő film harminc millió dollárba kerül, a forgatás pedig várhatóan júniusig tart.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 03. 18:12
ezek a (pöcsök) bocs, szóval az okosok megint kitalálták, hogy Shakespeare nem is Shakespeare volt... ajánlanám megnézni a Michael Wood Shakespeare életéről forgatott sorozatát nem is lehet vitás, hogy Shakespeare önmaga volt, és nem más - még a témaválasztásai, a darabok időpontjával együtt is tökéletesen stimmelnek a magánéletéhez, sajnos, régen nyomták már, és nem is tudom, hozzá lehet-e férni valamerre, mindenesetre könyvben is megjelent Shakespeare nyomában címmel, bár a tv-sorozat látványosabbvolt az eredeti dokumentumokkal, helyszínekkel, anyakönyvekkel, rendeletekkel dokumentálva, és minden úgy illeszkedett benne, mint egy svájci órában az alkatrészek... ezek után "vitaindítóval" előhozakodni a kérdésben szerintem teljesen indokoltalan persze, hogy egy hülye amerikai akar belőle üzletet csinálni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!