Megszépült a Feszty-körkép

2010. március 31. 10:02

Újra látogatható húsvéttól a felújított monumentális festmény. A körkép előtti terepasztal új tárgyakkal és filmgyárban készült harcosok holttesteivel bővül.

2010. március 31. 10:02
A restaurátorok megújították a kép előtti terepasztalt, eltüntették a beázások nyomait, letakarították és vegyszeres állagmegóvást végeztek a Feszty-körképen. A monumentális alkotást húsvétkor már láthatják az érdeklődők az épület teljes felújításával viszont várhatóan májusra végeznek. A teljes felújítás összesen 640 millió forintba kerül, a legnagyobb kihívást a festmény és a terepasztal színeinek összehangolása jelenti - mondta el Tokovics Tamás, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója.

Az említett terepasztalra új tárgyakat, fegyvereket is kiraknak a szakemberek, hamarosan a halott harcosok filmgyárban készített figurái is a helyükre kerülnek. Egy üvegből készült ösvény fog átvezetni a terepasztal fölött, mely segítségével már testközelből is meg lehet majd csodálni a honfoglalást megörökítő festményt. A híres körkép mellett öt új tárlat nyílik, mely a honfoglalás időszakát és a középkori Magyarországot mutatja majd be a látogatóknak.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2010. március 31. 20:50
jah a magyarkodó FasisztaFeszty, pingálás helyett nemhogy inkább otthon maradt volna és nézte volna a hetihetest...
honphibu
2010. március 31. 10:27
Indul a wursli!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!