Rákospalotán nyitja stúdióját Moore

2010. február 19. 12:45

Április 1-jén nyílik meg a Raleigh Studios új rákospalotai filmstúdiója, ám „belakása” csak a hónap végén kezdődik. Michael Moore, a legnagyobb független amerikai filmstúdió-üzemeltető vezetője a filmipart is sújtó nehéz gazdasági helyzet ellenére bízik a közép-európai beruházás sikerében.

2010. február 19. 12:45
A 70 millió dolláros stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő Raleigh Studios, valamint a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása. A komplexum egy 4100 négyzetméteres szuperszínpaddal, egy 15 hektáros, szabadtéri forgatásokhoz használt kültéri területtel és egy filmes képzőközponttal is rendelkezik majd.

Moore a Los Angeles Timesnak tavaly elmondta: a jelentős adókedvezmények, a sok tapasztalt, tehetséges embert felvonultató magyar filmszakma, az olcsó gyártási költségek és Budapest változatos építészete miatt döntöttek a helyszín mellett. Kifejtette: arra számít, hogy a pesti filmgyár nagy kihasználtsággal működik majd, és máris több produkció forgatását tervezik.

Moore szerint a Rákospalotán épülő komplexum lesz „a legjobb filmstúdió az egész kontinensen, pontosan úgy fog működni, mintha Hollywoodban lenne”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!